Barcelona avautuu koronan jälkeiseen aikaan

Barcelonan kevät on ollut pitkä

Tuntuu, että tänä vuonna se alkoi jo tammikuussa. Nyt on todella lämmintä päivisin, ihmiset kulkevat t-paidoissa ja osa shortseissa ja sandaaleissa, kuten minäkin. Joinakin päivinä on ollut suorastaan kuuma plus 25. Mutta Barcelona on nähnyt sadepäiviäkin sopivasti.

Tällä viikolla tuli maskipakko kaikille yli 6-vuotiaille. Barcelonalaiset ovat kyllä käyttäneet maskeja melko kiitettävästi. Niitä on ollut apteekeista saatavana terveyskorttia vilauttamalla pari kappaletta viikossa. Kahden maskin paketti maksaa alle euron.

Ja vielä viime viikolla poliisit kehoittivat olemaan liikkeellä puistossa, ei saanut seisoskella eikä istua. Hölkkääjilläkin on suojamaskit. Kaikilla näyttää olevan mukavaa, kun lenkkipolut avautuivat.

Viime viikosta lähtien on saanut liikkua ulkona kilometrin säteellä kotoa. Mutta vain tiettyinä kellonaikoina. Ja tunnin päivässä. Välttelen kaupunkipoliiseja kävellessäni, kun myöhästyin aamulla tavanomaiselta lenkkivuoroltani, nukutti niin makeasti. Minun olisi pitänyt olla jo kotona ennen kahdeksaa, mutta lähden liikkeelle vasta siihen aikaan.

Kotiaskareetkin ovat ajankulua

Laitan aamiaista aamukävelyltä tultuani. Tiskien jälkeen alan siivota. Se vie vain vähän yli tunnin, kun pyyhin pölyt ja pesen lattiat. Nyt pesen oikealla lattianpesuaineella. Edellisen kerran ostin vahingossa pyykin valkaisuainetta lattianpesuun. Kun aine loppui, luin siivottoman pienen tekstin tarkemmin.

Yläkerran rouvan pyykkiä on tipahtanut pyykkinarulleni sisäpihan puolella. Yleensä pudonneet pyykit viedään postilaatikolle ala-aulaan noudettavaksi, mutta soitan hänen ovikelloaan. Ines nauraa ja kiittelee välimatkan päästä!

Ostokset tehdään netissä

Kylpyhuoneen lamppu paloi loppuun. Odottelin muutaman päivän ja virittelin valoja sinne muualta. Kun rautakauppa ei avannut oviaan, oli tilattava lamppu netistä. Seuraavana päivänä lähetti soitti ovikelloa!

Ostin myös eReaderin nettikaupasta. Toimitus tuli postilaatikkoon. Kunhan saan sen viritettyä, pääsen taas lukemaan hyviä kirjoja.

Barcelona

Kampaajalle ja kauppaan voi mennä

Maanantaina avautuivat parturit ja kampaamot. Lauantaina kenkäkaupat. Kahvilat ja ravintolat ovat edelleen suljettuina.

Kampaajalle sain varattua WhatsApp’na ajan lauantaiksi. Mikä helpotus. Uusi tyyli leikata hiukset. Sakseja ei käytetty ollenkaan. Vain kampaa ja konetta. Mutta olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Tuolit ja kampausvälineet desinfioitiin jokaisen asiakkaan jälkeen. Ja maskit sekä käsineet oli tietysti sekä asiakkailla että kampaajilla. Vuoroa odotetaan ulkona kadulla.

Tärkeät juhlat

Toukokuun ensimmäinen sunnuntai oli äitienpäivä Espanjassa, jolloin tapasin tyttären perheen Cava-lounaan merkeissä.

Lähimmän viikon sisällä on ollut kahdet synttärijuhlat suppeassa piirissä.

Viranomaisten kanssa kangertelee

Terveydenhuolto ilmoittaa soittavansa. Samoin Suomen konsulaatti passista. Kävin passikuvassa ennen kuin Barcelona sulkeutui. Mutta konsulaatti ei ottanut passitilaustani pyörimään rattaisiin. Voimassaolo päättyi viime viikolla! Kummastakaan ei ole kuulunut mitään.

Marja-Leena