Kesä Barcelonassa

Rokotustodistus mukaan ja lentoon viettämään kesää Barcelonassa. Espanjalainen Vueling lennättää matkustajia kahdesti viikossa välillä Helsinki-Barcelona. Airbus 320:ssä on tilaa, koska osa tuoliriveistä on ilmeisesti jätetty tarkoituksella vapaaksi.

Barcelonassa on mykistävän kuumaa tähän aikaan vuodesta, mutta muuten kaupunki on yhtä pirskahteleva ja eloisa kuin ennenkin. Kesäalennusmyynneissä on täysi tohina, ravintoloissa jonotetaan ja liikenne Meridianalla on kiihkeän äänekäs. Yleensä metrossa pulputtaa puheenporina, nyt on hiljaisempaa, koska turisteja näyttää olevan vähemmän ja maskipakko hiljentää keskustelijoiden äänet.

Galicialaisia herkkuja

Ajatuskin lounaasta galicialaisessa ravintolassa saa veden kielelle. Alkuruokana on kylmää tomaattikeittoa – gazpachoa – krutonkien kanssa. Aivan loistava alkupala tässä lämmössä. Barcelonan kesän lämpöasteet ylittävät koto-Suomen. Toiset tilaavat melonia ilmakuivatun kinkun kanssa. Viini kuuluu samaan hintaan. Tilaan kanankoipea pääruuaksi. Se suorastaan sulaa suussa. Miten onnistuisin laittamaan vastaavaa?

Puistoissa elämä jatkuu entisellään, mitä pidemmälle päivä ehtii sitä enemmän ihmisiä ilmestyy, ilta on auvoisinta aikaa, koska päivän kuumuus hellittää hieman otettaan. Tuttujen erottuminen joukosta saa hymyn huulille. Muutaman kanssa vaihdetaan kuulumisia.

Sunnuntailounas tyttären anoppilassa on Tapaus. Salaatteja ja katkarapuja alkuruuaksi, merluzaa eli kummeliturskaa ja possua pääruuaksi, hedelmäsalaattia ja vihreää melonia jälkiruuaksi, cava ja erilaiset kakut päättävät lounaan. Sitten vielä kahvia ja pikkupurtavaa! Paluumatkalla askel on keventynyt parin lasillisen verran.

Ostoksia ja uimista

El Corte Ingles tavarataloon on ihan pakko pysähtyä. Kokonainen kerros merkkituotteita 70 % alennuksin outlet-hinnoista! Sieltä löytyy sopiva juhla-asu häihin. Kadun toisella puolella kuuluu kesäistä ilonpitoa, siinä on Barcelonan suurin maauimala Can Drago.

Mekin vietämme yhden kokonaisen iltapäivän siellä. Uima-allas on valtava ja se jakautuu useaan osioon. Matalassa reunassa polskivat pienemmät lapset, sieltä kuuluu kiljahduksia. Kaarisillalla on kaksi uimavahtia ja molemmissa päädyissä vielä kaksi kahden ryhmää. Pilli soi herkästi jos porukat käyvät liian rohkeiksi. Ilonpito kyllä sallitaan. Me asetumme nurmikolle palmujen varjoon. Omat eväät maistuvat täälläkin. Olin ajatellut kastautua vain kerran, mutta pian huomaan olevani altaassa jo kolmatta kertaa. Aurinkorasvaa!

Käväisen myös Condis-marketissa. Haikeana katselen ympärilleni. Laatu, valikoima ja hintataso ovat kadehdittavia! Kunpa tämän voisi siirtää Suomeen! Sugus-toffeeta tarttuu mukaani ihan itsestään. Ostan vielä hedelmäkojusta Kanarian saarten platanoja sekä tuoreita taateleita, ne ovat valtavan kokoisia. Kuulin juuri tyttäreltäni, että Dubaissa on kauppoja, joissa niitä myydään 100 eri lajiketta!

Kesä Barcelonassa

Eläintarha kutsuu

Kuuma kesä Barcelonassa jatkuu metrokyydillä Arc de Triomf’iin. Siitä riemukaaren alta kävelemme koko puistokäytävän ja jatkamme visiitillä eläintarhaan nuorten toiveesta. Viimeksi sisään astuessamme leijona karjui vertahyytävästi. Tällä kertaa leijonat lekottelevat rentona auringossa.

Kesä Barcelona eläintarha

Pääsyliput edulliseen seniorihintaan, aikuisille ja lapsille kirjastokortilla reilut alennukset. Kamera kuvaa kaikkea mikä liikkuu alkaen Välimeren kilpikonnista.

Barcelona eläintarha kilpikonna

Koska omat eväät olivat monen tunnin kierroksella jo loppuneet, lähdettiin etsimään ruokapaikkaa taas kerran ja keinottelimme sisään kreikkalaiseen. Nuoriso haluaa pitaleipiä ja minä valitsen mehevän salaatin. Poninhännät heiluen tarjoilijanuorukaiset viilettävät pitkin käytäviä kreikan sinisissä t-paidoissa ja mustissa farkuissa. Tyytyväisen näköinen porukka hakeutuu kohti metropysäkkiä!

Marja-Leena

LUE MYÖS:

Barcelona mielessäin

Viikonloppumatkoja