Kevään parhaat lukuelämykset tarjolla

Kevään parhaat lukuelämykset tarjolla

*sis. mainoslinkkejä

Adlibris tekee ohittamattomia tarjouksia

Lastenkirjatarjoukset aina 13.6. saakka. *Harry Potter -kirjat edullisesti, alkaen 5,90. Myös uusia lastenkirjoja ja muita oivaltavia lukukokemuksia tarjouksessa.

Huomaa, että lahjavinkkitarjous kestää 3.6 saakka. Klassikkokirjatarjous jatkuu 13.6. saakka.

John Grisham Sooley

Adlibriksen tarjouksessa on englanninkielisiä pokkareita hyvään hintaan mm. John Grishamin tänä vuonna ilmestynyt *Sooley. Teosta ei ole vielä saatavana suomeksi. Seitsemäntoista vuotias Samuel Sooleymon saa elämänsä tilaisuuden. Eteläsudanilainen joukkue matkustaa Yhdysvaltoihin koripalloturnaukseen. Samuel on hämmästyttävä lahjakkuus, joka on nopea, ja jonka pystysuora hyppy on sensaatiomainen. Amerikkalaiset valmentajat ovat vaikuttuneita. Turnauksen kuluessa Samuel saa tuhoisia uutisia sisältävän viestin kotoa. Sisällissota raivoaa poikki Sudanin ja kapinallisjoukot ovat ryöstäneet kotikylän. Isä on kuollut, sisko kadoksissa ja äiti kahden nuoremman veljen kanssa pakolaisleirillä. Samuel haluaa epätoivoisesti palata kotiin, mutta se ei ole mahdollista. Hänelle tarjotaan stipendiä.

Englanniksi pitäisi lukea myös *Abraham Verghesen kirjoja. Niitä ei ole lainkaan käännetty suomeksi. Kauan sitten liityin amerikkalaiseen kirjakerhoon ja sain joka viikko upeita kirjoja luettavaksi englanninkielellä. Nyt olen tullut mukavuudenhaluiseksi ja haluan, että kirjat tarjoillaan äidinkielellä. Arvostan niin paljon kääntäjiä.

Kesää kohti

Vävy kutsuu ylioppilaslakkiani vappuhatuksi. Se on nyt kadonnut. Tämä ei ollut kuitenkaan ensimmäinen Vappu, kun unohdin laittaa sen päähäni. Eihän kadonnutta lakkia voinutkaan laittaa.

Kesää odotellessa on monia askareita, joita voisi tehdä, muttei osaa tarttua niihin. Kaikenlaisia tekosyitä, kuten ‘on liian aikaista istuttaa kesäkukkia’ tai ‘odotan, että kadut puhdistetaan, sitten pesen ikkunat‘. Niinpä lähdin kampaajalle. Pohjoismaiden suosituin kampaamo-parturiketju Cutters Hansassa. Sama hinta naisille ja miehille. Reaaliajassa näet odotusajan. Kun saavut valitset ruudulta palvelun ja maksat, sitten istut tuoliin. Kiireettömän tuntuista palvelua, vaikka aika oli 15 minuuttia.

Koronakaranteeni päättyi ennen Vappua. Sain melko lievän taudin kolmen rokotuksen suojaamana, mutta sen jälkimainingeissa olo on hieman vetämätön ja innoton. Pation moppaus ja kesäkalusteiden pesu saivat tältä erää riittää, en todellakaan ole uusinut vielä pensaita, jotka talven jälkeen näyttävät aika aneemisilta.

Esitäytetyn veroilmoituksen tarkistus vielä verkossa ja siihen tarvittavat korjaukset. Helppoa kuin heinänteko, kunhan ensin saa ajatukset kohdilleen. Sen jälkeen naapuri käy rupattelemassa – kummallakin maskit, oleskelemme patiolla, kunnes keväinen viima ajaa sisätiloihin. Viestittelemme lähipiirin kanssa. Opettajien viisipäiväinen lakko meneillään. Yle Areena tarjoaa minulle Kotijumppaa Sofian kanssa. Barcelonalainen ystäväni kertoo arjestaan ja matkoistaan.

Maija lähettää Nykistä spostia: oletko kuunnellut Ukrainan presidenttiparin duon Youtubessa? Endless love. Kaunista ja herkkää!

Kivoja hetkiä kirjojen parissa!

Marja-Leena