Kesää kohti

Kesää kohti

Riemuretki Särkänniemeen

Ennen kesälaitumille kirmailua, lapset pääsevät luokkaretkelle. Vitosluokkalainen Alexander odotti kovasti bussiretkeä. Menolippu Särkänniemeen kouluvuoden päättymisen merkiksi oli puheena päivittäin. Huvipuisto on satsannut laitteisiin, ne ovat viimeistä huutoa Trombi, Tornado, Hype ja High-Voltage, Boom!.

Kaksi bussilastillista koululaisia starttasi matkaan, tilannetiedotus kesken päivän oli ylivertainen: yksi kaveri oli jo oksentanut kaksi kertaa, itse olin vähällä! Menin seitsemän kertaa Trombiin, sitten voin pahoin. Kaverukset tekivät yläilmoissa pää alaspäin kieppuessaan jopa testamentteja toisilleen: jos kuolen saat X-boxini!

Tämä nuori hurjapää on käynyt melkein joka kesä Port Aventura-teemapuistossa, joka kuuluu Euroopan suurimpien huvipuistojen joukkoon. Port Aventura on yksi suosituimpia matkailukohteita Kataloniassa, reilun tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta. Laitteisiin pääsee pituuden mukaan, joten ennen matkaa on aina jännityksellä mittailtu joko tänä vuonna pääsee Dragon Khaniin!

Potkupyöräilyä ja bikinejä

Kotoisissa maisemissa yli kilometrin hölkkä pikku fillaroijan perässä. Kiva yllätys odotti Haarlan koulun maisemissa, kun pyrähdimme keskelle oppilaiden juoksukilpailua. Lapset ja opettajat taputtivat maaliin saapujille. Pieni polkija sai myös raikuvat aplodit koululaisten muodostamalla kujalla. Miten hieno ulkoilutapahtuma!

Yleisössä tavattiin tuttuja lapsia, jotka ovat nauttineet tekemiäni bikinivoileipiä. Leivät tehdään siten, että kuumennetaan voileipägrilli ja paahdetaan kahden leipäpalan välissä juustoa ja kinkkua, jotka sulautuvat herkulliseksi makunautinnoksi. Tämä loistava espanjalaisversio maistuu olipa isompi tai pienempi nälkä.

Menopeli uusiksi

Minulla on ollut monta vuotta ranskalainen tilaihme, johon on mahtunut puutarhakasveja ja muuttolaatikoita ym. Koskaan auto ei jättänyt pulaan. Nyt se vaihtui punaiseen sulavalinjaiseen Seat Toledoon. Onneksi Suomessa eivät vakuutusmaksut ole punaisesta autosta korkeampia, niin kuin Espanjassa!

Erilaista tennistä

Padel-pelistä on jostain syystä tullut hyvin suosittu laji Espanjassa. Toisin kuin tenniksessä, padel-kentät ovat rajattu läpinäkyvillä seinillä. Espanjassa Barcelonan CEM Olimpia Tennis centerissä näin ensimmäistä kertaa padelin pelaajia, vaikka pelin historia onkin aika pitkä. Los Encantes-kirppiksellä oli usein padel-mailoja tukuttain alennuksessa. Turussa Kupittaalla on ollut jo jonkin aikaa padel-kenttiä ja lisää on tulossa: Vähäheikkilään Salosen leipomon viereen.

Pelaan lastenlasteni kanssa pöytätennistä aina kun voin. Opin pelaamaan sitä jo lapsena, tosin taidot ovat ruostuneet. Mitä huonompi pelaaja sen enemmän saa liikuntaa! Todella nautinnollinen ulkopeli.

Yllätys kukka-altaassa

Aamulla ajattelin kitkeä pationi suuresta kukka-altaasta rikkaruohot. Meitä oli kaksi innokasta puutarhuria lähes pari metrisen altaan kimpussa. En ihan ylettynyt takalaitaan saakka, onneksi! Siitä lehahti heinäsorsa lentoon, pesäsyvennyksessä oli viisi vaaleaa munaa, kooltaan vähän pienempiä kuin kananmunat.

Nyt se hautoo niitä yötä päivää, kesäkuun puolessa välissä sorsan poikaset kuoriutuvat. Kuinkahan matka veteen onnistuu tällaisessa ympäristössä. Yritän vielä saada yhteyttä eläinsuojeluun, vaikka metsästäjä-ystäväni sanoikin, ettei pudottautuminen toisesta kerroksesta ole sorsapoikueelle ongelma.

Marja-Leena