Onko koronaa Barcelonassa?

Uskaltaako Barcelonaan matkustaa? Madridissa ja Baskimaassa kouluja on kiinni ja Mercadona-ruokakauppa tyhjeni ihmisten hakiessa ruokaa varastoon.

Lähellä on. Koronaa on jo Barcelonassakin. Useiden terveyskeskusten ja ainakin yhden paikallisen sairaalan työntekijöitä on karanteenissa. Lennot Italiaan on peruttu. Julkinen liikenne Barcelonassa toimii tällä hetkellä normaalisti.

Terveyskeskuksissa kysytään aina flunssan oireet jo ilmoittautuessa. Ja annetaan hengityssuojat kaikille, joilla on yskää ja nuhaa tai muita flunssan oireita.

Itse olen hamstrannut ruokatarvikkeita, kuten näkkileipää. Sekä puurojauhoja, tomaattikastikkeita, papuja ja maissia sekä tonnikalasäilykkeitä. Platanoja olen hamstrannut jo kaksi vuotta ilman tietoa koronasta! Ja viime viikon hamstratut tavarat ehdin jo syödä. Tulikin ostettua liian hyvät varastot keksejä yms…

Lapsenlapset kyselevät koska heidän koulunsa menee kiinni, kun kuulivat että Suomessakin on suljettu ainakin yksi koulu. Toiveet on korkealla…

Toistaiseksi ihmiset käyvät töissä normaalisti. Tilanne saattaa muuttua nopeastikin. Päivitän sitten vaikka Facebookin puolelle.

Ihmiset käyttäytyvät toistaiseksi Barcelonan kaduilla kuten ennenkin, vaihdetaan siis poskisuudelmia ja kätellään. 😉

Marja-Leena