Museoon kadonnut – 4 käymisen arvoista museota Barcelonassa

Museoon kadonnut – 4 käymisen arvoista museota Barcelonassa
Barcelona katukuva

Minähän en minnekään museoihin lähde! Olemme sentään Barcelonassa. Tehdään jotain kivempaa. Kävelimme Palau de la Musicaan kahville ja mantelileivokselle. Kaunis ulkomuoto houkutti, joten menimme tutustumaan upeisiin vessoihin. Vessojen ulkoasu oli valtavan hieno ja niille vievä käytävä upean koristeellinen. Lopulta ei auttanut kuin lähteä ostamaan lippuja. Tällaista on turistien kanssa. Sitten kuului vain vau ja kyllä kannatti tulla.

Toinen paikka missä kävin kahvilla suunnittelematta ollenkaan museokäyntiä, oli Gaudin Casa Mila. Naapuripöytään tilataan kuohuviiniaamiaista. Istuimme sohvilla ja ihailimme ympäristöä. Kuin kunnon turistit.

Gaudin talo Barcelona museo

Barcelonan museoon ilmaiseksi sunnuntaisin

Huomasin taannoin, että oli sunnuntai ja kuukauden ensimmäinen päivä. Se tarkoittaa avoimia ovia museoissa. Joten suuntasin kulkuni museoon. Seuralaisen toivomuksesta valikoitui Barcelonan Luonnontieteellinen museo.

Olin jälleen todella vaikuttunut museorakennuksesta ja sen ihanasta valaistuksesta. Sisälläkin oli mielenkiintoista, vai mitä sanot ihmisen pään kokoisista muurahaisista tai jättiläisravuista? Pieni seuralaiseni oli haltioissaan! Mielenkiintoinen oli myös ihmisen evoluutiosta kertova näyttely.

Käymisen arvoinen ulkoilmamuseo

Barcelonan ihanin ulkoilmamuseo ja vanhin puisto on Parc del Laberint – Labyrintti. Markiisi Joan Antoni Desvalls rakennutti sen vuonna 1791 omaksi puutarhakseen.

Ulkoilma museo Barcelona Labyrintti puisto

Tämä lähes 10 hehtaarin alue sijaitsee Hortan kaupunginosassa, ja se on saanut nimensä keskellä puistoa sijaitsevista sypressi-istutuksista, jotka muodostavat suuren labyrintin. Täältä ei heti löydäkään reittiä ulos!

Lisäksi puistosta löytyy hieno paviljonki ja suihkulähteitä. Puistossa asuu useita hanhia ja jopa villisian jälkiä näimme eräällä visiitillä. Eläkeläiset pääsevät puistoon ilmaiseksi ja sunnuntaisin sekä keskiviikkoisin kaikki muutkin.

Marja-Leena

LUE MYÖS:

Gironan kukkafestivaali

Vierailu espanjalaiselle viinitilalle

Barcelonan maailmanperintökohteet