4 herkkukahvilaa Barcelonassa

Barcelonassa on kahviloita lähes joka kadun varrella. Joskus ne ovat pienen pieniä. Voi olla pelkästään kaksi tuolia ulkona ja ikkunalaudalla juodaan kahvit. Mutta suuren suuriakin löytyy. Ihmettelen joka päivä, kuka ne herkut syö, joita kahvilat ovat pullollaan!

Olen osallistunut niihin talkoisiin ihan kiitettävästi itsekin, mutta silti jää arvoitukseksi, mitä niille lopuille tapahtuu. Aamulla on taas tuoreet croissantit vitriinissä!

Leivonnaisia vanhassa kaupungissa

Vanhassa kaupungissa on kahvila/leivonnaiskauppa nimeltä Caelum. Siinä voisi istua useamminkin. Kahvilan herkut on asetettu ikkunasyvennykseen. Ne näkyvät kadulle saakka, joten niitä on melkein mahdoton ohittaa.

kahvila Barcelonassa

Sisällä kahvilassa on vanhan ajan tunnelmaa. Pöytiin tarjoilu on itsestäänselvyys. Herkkuikkunasta käydään osoittamassa, mitä kahvin kanssa halutaan nauttia. Harvoin valinta jää yhteen, joskus ei kahteenkaan kakkupalaan.

Lisäksi kahvilassa on myymälä, josta mukaan lähtee mitä erilaisempia herkkuja. On turronia, polvoroneja, marsipaani- ja suklaanamuja. Oi mikä ihanuus!

caelum herkkukahvila Barcelonassa

Barcelonan italialainen herkkukahvila

Il Forno -kahvila sijaitsee kivenheiton päässä Sagrada Familiasta. Tämä pienen pieni kahvila houkuttelee asiakkaita sweet cannolo -paistoksillaan. Kahvila lunastaa lupauksensa.

cannoli

Cannolit ovat aitoja sisilialaisia, suussasulavia ja pöytään kannetun teekannun kanssa ne tekevät nopeasti kauppansa. Täytteeksi voi valita toffeeta, pistaaseja tai metsämarjahilloa tuorejuuston kanssa.

Muitakin leivonnaisia on tarjolla, tietenkin tiramisua ja italialaisia pullia. Kadulla istuskellessa voi katsella maailmankuulua rakennusta tai vain nauttia auringosta ja hyvästä seurasta.

Kahvilat Barcelonassa sijoittuvat puiston lähelle

Eniten olen nauttinut Da Vinci -kahvilan tarjonnasta. Siihen on monta hyvää syytä. Ensinnäkin se on puistokahvila. Siinä istuessa on helppo katsastaa, vieläkö lapsoset ovat tallella, kun pelaavat kavereidensa kanssa jalkapalloa.

Da Vincin rooibos on melkein kaupungin parasta. Lähes Pudding-kahvilan veroista. Kahvilasta saa jäätelöä, kuumia voileipiä, täytettyjä patonkeja, tonnikalaleipiä… kylmiä juomia. Ja istuskellessa näkee tuttuja kasvoja ympärillään.

Ei ole churrojen voittanutta

En malta olla mainitsematta Xurreria-kahvilaa Sant Andreun kaupunginosassa. Se on niin suosittu, että sinne joutuu odottamaan pöytään kutsua. Odotusaika ei veny kuitenkaan niin pitkäksi, etteikö kahvilan herkkuja jaksaisi odottaa.

churroja kahvilat Barcelonassa

Churros-leivokset kuumaan suklaakastikkeeseen dipattuina ovat valtavan suosittu iltapala. Kello on puoli yhdeksän illalla ja jonoa syntyy lisää. Meitä on viisi aikuista ja pikkuiset, ja pöytä löytyy ylätasanteelta. Pöytään ilmestyvät herkut alkavat kadota. Lopuksi poistumme makeaa mahan täydeltä -tunnelmissa!

Marja-Leena

PS. Mitä kuuluu, Marja-Leena blogi on nyt myös Pinterestissä!