Adlibriksen huhtikuun kampanja

Adlibriksen huhtikuun kampanja

*sis. mainoslinkkejä

Adlibriksen kevätkampanja

Suomen suurin verkkokirjakauppa Adlibris houkuttelee 4.-10.4.2022 ostoksille tarjoamalla 10% alennuksen kaikista tuotteista. Koodi: AITI10

Hanki kirjalahja äidille tai itsellesi uusi lukuelämys.

Kuvitteellinen ja kaunein kirja Helsingistä

Jukka Viikilän kirja Akvarelleja Engelin kaupungista palkittiin kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnolla 2016, enkä ihmettele yhtään! Tämä kirja lumoaa. Jos et ole ennen nähnyt Helsinkiä Engelin silmin, nyt näet.

Ruotsin ja Venäjän välillä käyty Suomen sota 1808–1809 oli tuhonnut laajat osat Helsinkiä.

Saksalainen arkkitehti Johan Carl Ludvig Engel muutti kaupunkiin 1816, kun Helsingin uudelleenrakennuskomitea valitsi hänet arkkitehdikseen ja kaupungista tuli hänen elämäntyönsä. Onko arkkitehtia, joka kieltäytyisi kokonaisen kaupungin rakentamisesta, vaikka se nousisikin näin pimeään, kylmään ja syrjäiseen paikkaan? Mutta mikä oli sen hinta?

Kirja on Engelin fiktiivinen yöpäiväkirja. Jukka Viikilälle tärkein yksittäinen lähde oli kirjaksi painettu Engelin kirjeenvaihto. Arkkitehtiä kaihersi koti-ikävä Berliiniin, vaikka hän ei ollut kotimaassaan tunnettu tekijä. Hän sai julkista tunnustusta vasta Suomessa. Helsingissä hän koki itsensä muukalaiseksi ruotsia taitamattomana, jota muu perhe puhui sujuvasti. Vapaa-ajallaan hän viihtyi maanmiestensä seurassa, vaikka saksankielinen seurapiiri oli pieni.

Kirja piirtää kuvan 1800-luvun alun elämästä Helsingissä koleraepidemiaa myöten. Erottajan saastunut kaivo levitti kuolemaa. Sairaudet ja menetykset olivat arkipäivää tuon ajan ihmisille. Leskeksi jäänyt Engel pohtii tekemisiään ja elää elämäänsä ikävöiden. Yksi Engelin suurista murheista oli rakkaan Emilie-tyttären lapsena sairastama luustoa rappeuttava englannintauti eli riisitauti.

Kannattaa tutustua, laatua ja kauneutta ulkoasua myöten!

Rakennuspalikat

Magna-Tiles-rakennuspalikat ovat luovia ja innovatiivisia rakennuspalikoita magneeteilla. Nämä läpinäkyvät ja värikkäät palikat kiinnittyvät toisiinsa riippumatta siitä, miten sijoitat ne. Juuri nyt saat 15 prosentin alennuksen Magna-Tiles-tuotteista koodilla MAGNATILES15.

Hyödynnä koodi syöttämällä se kassalla kohtaan “Käytä alennuskoodia”. Koodi on voimassa 10.4.2022 saakka.

Kevät innostaa ulkoilemaan – ulkoleikit ja -pelit

Adlibriksen sivuilta löydät potkulautoja, rullaluistimia ja muita välineitä kevään ulkoleikkeihin. Sivustolta löytyy myös erilaisia ulkopelejä. Pesäpallo, frisbeegolf, sulkapallo tai ehkä Mölkky-peli?

Marja-Leena