Adlibriksen talviale jopa 70 %

Adlibriksen talviale jopa 70 %

*sis. mainoslinkkejä

Talviale on voimassa 2.2.2022 saakka. Kannattaa hyödyntää *Adlibriksen talviale ja outlet, jossa on rajoitetusti kirjoja, mutta kohdalle voi osua löytöjä. Arki alkaa pakkasessa ja jos vapaa-aikaa on, mikä sen mukavampaa kuin avata laadukas kirja.

Haruki Murakamin kirjoista otetaan miljoonapainoksia

Luin joulunaikaan Murakamin kirjan *Komtuurin surma (engl. Killing Commendatore, 2017). Kirjassa on yli 800 sivua, mutta se on pikkujuttu. Suuren rakkautensa menettänyt muotokuvamaalari lähtee vimmaisena automatkalle Japanin pohjoisosiin. Ajelu päättyy siihen, että hän asettuu ystävänsä isän Amada Tomohikon omistamaan vuoren rinteellä nököttävään taloon. Tomohiko on kuuluisa taidemaalari, joka on joutunut hoitokotiin.

Tästä alkaa koukuttava tarina, jossa nuoren taidemaalarin kohtalo kietoutuu ullakolta löytyneen salaperäisen maalauksen ympärille. Murakamille tyypillisesti vauhtia ja maagisia tapahtumia riittää.

Tunnustan, että tämä kirja tuulettaa vanhoja pinttyneitä ajatusrakenteita oikein kunnolla. Antaa mennä vaan! Yhtään Murakamin kirjaa en voi sivuuttaa, janoan lisää. Onneksi niitä riittää. Japanissa hänen teoksiaan lukevat erityisesti nuoret. Kansainvälinen suosio on huikea. Murakami itse kääntää amerikkalaista kirjallisuutta japaniksi esim. John Irvingin kirjoja. Murakamin teoksesta Norwegian Wood on tehty elokuva.

Olen lukenut Murakamin tuotannosta myös kirjat *IQ84, jossa liikunnanohjaaja Aomame sivutöinään murhaa väkivaltaisia miehiä – sekä *Maailmanloppu ja ihmemaa. Kaikissa niissä on mainittu Sibelius. *Maailmanloppu ja ihmemaa on nyt hyvässä alennuksessa hintaan 7,90 Adlibriksen *talvialessa. Loistava kirja, Murakamia parhaimmillaan! Seuraavana on tähtäimessä kirja nimeltä *Kafka rannalla.

Toivomus käännöksestä

Lähetin taannoin Suomen Kustannusyhdistykselle sähköpostilla toivomuksen, että amerikkalaisen kirjailijan Abraham Verghesen teoksia käännettäisiin suomeksi. Varsinkin teos *Cutting For Stone (2009). Se on tämän etiopialais-intialais-amerikkalaisen kirjailija-lääkärin teos kaksosista, joiden äiti kuoli synnytykseen ja isä hylkäsi ja unohti heidät.

Vastausta ei ole kuulunut, ehkäpä toivomuksenikin unohdettiin monien muiden joukkoon.

Mukavaa talven jatkoa!

Marja-Leena