Talven kohokohtia

Talven kohokohtia

Hienot rekikelit kaupungissakin

Vuoden viimeinen viikko menossa. Lunta tulee joka päivä hieman lisää. Ajotiet ovat pehmenneet paikoitellen ja auto liiraa ja vaihtaa uomaa ihan pyytämättä. Nyt on oikein kunnon talvi! Ja Polar Night!

Kolmen värisuora

Kävin hakemassa kolmannen koronarokotteen pop up rokotuspisteessä. Jälki-istunnon kanssa aikaa meni koko toimitukseen noin 20 minuuttia. Nyt minulla virtaa suonissani Astra Zenecaa, Modernaa ja Phizer. Olo tuntuu näin alkuillasta vielä mainiolta.

Satamassa tuulee harva se päivä. Oikein vaakatasossa viuhuva viima. Tämä vaatii vastatoimia, siksi valmistin Maijan ohjeella juutalaisten penisilliiniä eli keitin kokonaisen kanan ja käytän samaista kanaliemeä pohjana, kun teen japanilaista Ramen-keittoa kylmää ja flunssaa torjuakseni. Ramen on Ninja Sarasalon resepti.

Autovanhus nikottelee

Vanha autoni alkoi syksyn mittaan viestiä, että se on loppuun palanut. Ensin olivat sähköjohdot korjauksen tarpeessa. Öljynvaihdon yhteydessä huomattiin, että alusta on märkä. Vuoto korjattiin. Pestiin moottori. Ja samalla huomattiin, että oikean pyörän laakeri pitää vaihtaa, ja vetonivel ja raidetangon sisä- ja ulkopää fuskaa. Nämä maksoivat jo viisisatasen.

Kun sitten huomasin, että parkkipaikalle jäi syylärinesteet, ajoin jälleen korjaamolle. Termostatti oli irti ja välistä vuoti. Korjaus maksoi satasen luokkaa. Sen jälkeen alkoi kuulua hiljaista koputusta auton alta. Koeajon jälkeen korjaaja sanoi, että koiranluu pitää vaihtaa. Nyt se on vaihdettu, mutta samalla huomattiin, että vetonivelen suojakumi vuotaa. Sekin pitäisi korjata. Jos vetoakseli on purettava, vaihteistoöljyt on päästettävä pois. Lisää työtä… Samalla tuli kyllä melkein autoasentajan tutkinto valmiiksi…

Olen harkinnut myös romutuspalkkiota, Kirjoitin jo valmiiksi ajoneuvon tiedot Kuusakoski yhtiön valmiille lomakkeelle. Mutta siihen varatut rahat ovat valtiolta loppu. Soitin Trafiin ja kysyin tuleeko rahaa ensi vuodeksi. Ei sitä tiedetä, vastattiin napakasti.

Uutisia Atlantin takaa

The New York Times on valinnut säveltäjä Kaija Saariahon vuoden 2021 parhaaksi säveltäjäksi ja asiaa perustellaan Innocence-oopperan ja Vista-orkesteriteoksen kantaesityksien huikeudella. Hänen paras tulkkinsa on kapellimestari Susanna Mälkki. Osansa kehuista saa Sofi Oksanen, jonka käsialaa oopperan libretto on.

Täytyy uskoa, kun asiantuntijat kehuvat.

Tänä vuonna Times Squaren uuden vuoden juhlijoiden määrä on rajoitettu viiteentoista tuhanteen, sanoo vuosikymmeniä Manhattanilla asunut Maija. Mitenkähän ne aikovat laskea?

Hyvää Uutta Vuotta 2022!

Marja-Leena