Yksi ihana päivä Gironassa

Sadan kilometrin ja tunnin junamatkan päässä Barcelonasta on kaupunki nimeltä Girona. Reilun viikon ajan toukokuussa Gironassa näyttäytyvät pihat ja puutarhat, muistomerkit sekä kukka-asetelmat. Tämä hurmaava kukkafestivaali oli nähtävä, joten suuntasin pohjoiseen.

Kävin tällä jo vuodesta 1954 järjestetyllä festivaalilla viime vuonna. Paikallisten kauppiaiden keskinäisenä kilpailuna alkanut tapahtuma on paisunut kansainväliseksi kukkafestivaaliksi. Tältä vuodelta festivaali on peruttu, kuten monet muutkin tapahtumat. Mutta ensi vuonna aion ehdottomasti mennä uudelleen!

Tämä on siitä erikoinen festivaali, että historialliset kohteet ovat prioriteettina, mutta kulttuurikävelyn houkuttimeksi on tehty mielikuvituksellisia kukka-asetelmia. Aurinkoinen päivä on kuin luotu ulkoiluun. Kävelen asemalta keskikaupungin alueelle. En malta olla kuvaamatta kauniita taloja kukkakoristeineen.

Kauppojen ovenpielissä on valtavia hortensiaruukkuja. Kaikkiaan yli 130 tutustumiskohdetta. Meillä on melkoinen urakka edessä. Jopa kaupungintalo on vieraille avoinna festivaalin ajan. Toukokuun alussa Gironassa kevät on kauneimmillaan. Lämpö hellii, mutta ei vielä uuvuta.

Kohteet 71-77 Banys Arabs: nimestään huolimatta roomalaisten 1100-luvulla rakentama kylpylälaitos. Tähän kaupunkiin ovat jättäneet jälkensä sen historian aikana roomalaiset, arabialaiset eli maurit, juutalaiset ja kristinuskoiset. Vaikutteet ovat hyvin esillä myös kaupungin nykypäivässä.

Vanhassa osassa kaupunkia on paljon ylämäkeen kävelyä ja portaita, se on kuin linnoitus. Kiipeämme vierailulle kaupungin katolle, siellä on Arkeologinen museo.

Vanhan kaupungin kadut ovat niin kapeita, että poliisin ajoneuvo on minikokoinen. Näitä näkee myös rannoilla.

Katedraali, museot, pihat ja puutarhat on kierretty. Näin tyytyväisiltä näyttävät turistit paluumatkalla. Me kiersimme kaikki kohteet! Vain yksi asia jäi askarruttamaan.

Täällä Kataloniassa Gironan maakunnassa oli tyttären häävastaanotto, ruokalistaan kuului Gironan härkää. Se oli paras pihvi, jonka koskaan olen syönyt. Se on paljon sanottu, koska pidän enemmän kalaruuasta.

Mutta päivä on ollut pitkä ja kotimatka odottaa, ensi kerralla sitten otetaan härkää sarvista. Ilman espanjalaisia oppaitani, tämä ihanuus olisi mennyt ohi.

Marja-Leena

LUE MYÖS:

Ainutlaatuinen matka Keukenhofin tulppaanipuistoon

2 Replies to “Yksi ihana päivä Gironassa”

  1. Kun luin tuota juttua alkoi tuntumaan kuin itse olisin ollut mukana siellä. Niin elävästi kirjoitettu. Je

  2. Ihanaa! Parempaa palautetta ei voisi toivoa.

Comments are closed.