Loppiaisen viettoa Espanjassa

Espanjalaiset ovat jälleen karanteenissa. Koronatilanne on Espanjassa paljon pahempi kuin Suomessa, ei ole Barcelona entisellään. Ravintolat, kahvilat, teatterit auki vajaatäytöllä ja vain tiettyinä aikoina.

Toisin oli viime vuonna tähän aikaan. Loppiaista vietettiin täysillä. Kolmen Kuninkaan Juhla päättää joulunajan.

Loppiaiskulkue Barcelonassa

Loppiaisena espanjalaiset jakavat vielä joululahjoja, eikä mitä tahansa vaan aivan parhaat lahjat. Ihan uskomaton kokemus. Ensin juhlava lounas juomineen ja päälle vielä lahjat! Alkaen Barçan pelipaidoista!

Espanjalaiset osallistuvat ilonpitoon sankoin joukoin. Jokaisessa kaupunginosassa on omaa ohjelmaa ja kulkueita, jotka vaikuttavat ihan loputtomilta! Tämän videon kuvasin kotinurkillani iltayhdeksän aikaan, kun olin palaamassa toisen korttelin juhlista. Karkkeja lentää yhtenään ja Aqui! -huudot raikuvat illan pimeydessä. Hälisevä ja juhliva väki tungeksii ja liikkuu kulkueen mukana, autoista huudellaan. Varsinaista ilonpitoa! Kenelläkään ei ole kiire kotiin, vaikka kulkueet jatkuvat ja jatkuvat…

Myöhemmin seurueet etsiytyivät illalliselle lähiravintolaan ja toiset kotiin. Päivän ohjelma oli ollut sanalla sanoen värikäs. Ja seuraavana päivänä vielä naapurit kyselevät, näitkö sen ja sen kadun kulkueen?

Marja-Leena