Revontulet ihmetyttävät Espanjassa

Revontulet ovat sellainen ilmiö, ettei voi olla katsomatta, kun ne ilmestyvät taivaalle. Ihan kuin sateenkaaret, aina pysähtyy kun näkee sellaisen, eikö totta! Kansanperinteessä eräs suomalainen revontulten nimitys on pohjanpalo.

Televisiosarja Villi Pohjola käsitteli myös revontulia. Sarjan myötä levisi tieto, että jotkut pohjoisten kansat uskoivat, että revontulten alla siitetty lapsi on erityisen onnekas. Siitä varmaan johtuu, että meidät suomalaiset on taas jälleen kerran valittu Maailman onnellisimmaksi kansaksi! Me olemme niin erityisiä! Tätä tarua aion levittää myös jatkossa.

Revontulet kiinnostavat täällä Espanjassa ihmisiä. Paikallisilla ei ole oikein käsitystä, missä ja milloin niitä voi nähdä. Ja mikä se ilmiö on. Näkyykö niitä vain Suomessa? Yleensä ensimmäisten kysymysten ja toiveiden joukossa. Haluaisin nähdä ne, mutta kun matkustaminen Suomeen on niin kallista!

Revontulia näkyy sitä enemmän, mitä lähempänä maan napoja ollaan. Pohjoisen pallon puoliskon lisäksi etelämantereen ympärillä, mutta siitä en hiiskahda sanaakaan!

Laitan heille videoita YouTubesta ja selitän, että niitä näkyy pohjoisessa, parhaiten kun on pimeää, mutta myös kesällä voi nähdä ja etelämpänä.

Se on yhtä uskomatonta heille, kuin valoisat yöt tai kaamosaika. Mistä te tiedätte mennä nukkumaan, kun koko ajan on valoisaa? Selitän ja selitän, mutta samat kysymykset toistuvat yhä uudelleen. Kun ei ole nähnyt, ei voi käsittää.

Minulle pitäisi myöntää pian matkailunedistämispalkinto. Järjestäisikö joku Revontuli-matkapaketteja espanjalaisille katsomaan niitä. Kohtuuhintaan. Jos VISIT FINLAND voisi edistää matkailua kutsumalla muutaman espanjalaisen lehti-ihmisen Lappiin? Parasta ja laajalevikkeistä mainontaa maallemme!

Viikonloppuna näkyi ‘Suomi’ mainos tv:ssä RTVe-kanavalla Aurora Borealis, komea kuva revontulista ja teksti: Suomi on parhaita paikkoja nähdä revontulia.

Ja helppoa, kun ei tarvitse pystyttää kulisseja, luonto on puolellamme.

Marja-Leena

2 Replies to “Revontulet ihmetyttävät Espanjassa”

  1. Luultavasti espanjalasille kuten ranskalaisille on ihmeellistä ja käsittämätöntä myös se että järven- ja merenjäällää voi luistella. Ja joskus jopa nähdä jään läpi pohjaan.

    1. Jatta, niin se on. Yksi ensimmäisistä pyynnöistä: Voiko mennä jäälle?

Comments are closed.