Seikkailuja ja erehdyksiä

Seikkailuja ja erehdyksiä

Seikkailu vailla vertaa

Hyllyssäni odottaa James Clavell’n seikkailun jättiläinen Noble House. Olen monta kertaa miettinyt kannattaako kirjaa avata. Pokkarissa on lähes 800 sivua. Miksi sellaista mietin? Koska katsoin kirjasta tehdyn minisarjan vuosia sitten. Minisarjankin nimi oli Noble House. Se oli niin uskomaton, että pelkään pettyväni kirjaan.

aasia katu

Päähenkilö on kaukoidän mahtavimman kauppakomppanian korkein johtaja, Tai-Pan. Historiastaan ja maineestaan huolimatta kauppakomppania on pulassa, sen uusi Tai-Pan on Ian Dunross. Hän on myös merirosvo, oopiumin salakuljettaja, häikäilemätön juonittelija ja kiihkeä rakastaja. Päähenkilöä näytteli Pierce Brosnan.

Arkkivihollinen aikoo tuhota Noble House’n. Britit yrittävät torjua vakoojien vehkeilyjä. Muinaisen kolikon toinen puolisko: kenellä se onkaan, saa pyytää Tai-Panilta mitä tahansa suosionosoitusta. Ja sen hankkii eräs mahtava rikollinen….

tee

Toivottavasti tämä minisarja näytetään uusintana joskus. Se sijoittuu Hongkongiin, on eksoottinen ja täynnä toimintaa. Kirjan voi hankkia Adlibriksen kautta englanninkielisenä tai suomenkielisen antikvariaatista.

Oikeussalijännäri

John Grishamin kirja Vetoomus (The Appeal, 2008) on suurmenestys. Ympäristökatastrofin aiheuttaja on suuryhtiö nimeltä Krane Chemical. Sen aiheuttamat pitkään jatkuneet myrkkyjen dumppaukset maahan aiheuttivat pikkukaupungin veden saastumisen. Jeannette Bakerin kohdalla tapahtui pahin painajainen. Hän oli ainoa, joka nosti kanteen suuryhtiötä vastaan. Tuomarin määräämät korvaukset lapsensa ja miehensä menettäneelle naiselle olivat muhkeat. Mutta siitähän vasta alkaakin tarina kähminnästä, johon kietoutuu raha, vaikutusvalta, politiikka, henkilösuhteet..

Kallis erehdys

Oletko lukenut Financial Times-lehden uutisen Suomesta! Lehti aloittaa, jos asut Suomessa ja haluat ansaita helppoa rahaa, tämä voi olla jännittävin artikkeli, jonka luet! Online Casino nimeltä Magic Red on tehnyt kalliin erehdyksen uuden kampanjan lanseerauksessa sattuneen virheen vuoksi. Se on jo menettänyt sen seurauksena satoja tuhansia. Ainakin yksi henkilö sai potkut.

Ajankohtaista

Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit paitsi Helsingissä ja Ahvenanmaalla. Ennakkoäänestys oli lähikaupassa, se vaivattomammin tuskin voi äänestää. Aikaa meni alle 10 minuuttia.

Minua informoitiin Netflixin draamakomediasarjasta Cobra Kai. Se on tavallaan Karate Kid -sarjan pikkuserkku. Olen katsonut jo muutaman jakson, ja minulle tulee mieleen kuin katsoisi 80-lukua. Vaatetus, ympäristö, ihmisten käyttäytyminen, kaikki muistuttaa mennyttä aikaa. Ehkä se johtuu glamourin puutteesta, jota nykysarjoissa yleensä on. Älypuhelimet ja tietokoneet varmistavat, että ollaan nykyajassa, mutta muuten – olen nostalgian huuruissa.

Marja-Leena