Tuulahdus kohti kesää

Tuulahdus kohti kesää

Muutoksen tuulet

Toukokuu ehtii varmaan vilahtaa kokonaan ennen kuin sitkeä köhä antaa periksi. Siksi Vappu livahti ohi, väliin jäi vuosittain tapahtuva Vappuaaton lakitus. Kun Taidemuseonmäellä kajahtaa klo 18.00: Ylioppilaat, lakit päähän! Sitten kilistetään maljoja ja seurustellaan. Tänäkin vuonna tapahtumaan lienee osallistunut lähes parikymmentätuhatta ylioppilasta. Mutta sitten tulee muutos: viikko sitten sunnuntaina oli äitienpäivä Espanjassa – tänään vietämme sitä Suomessa. Porukat saapuvat lounaalle ja ihana aurinkoinen sää houkuttelee ulkoilemaan.

Sain kutsun synttärigrillijuhliin ensi sunnuntaiksi. Ja siskoni Kipa tulee yövieraaksi torstaista alkaen viikonlopun yli. Ja sitä seuraavalla viikolla ovat ex-kollegojen kanssa yhden yön kestävät kevätkellunnat Kustavissa, niitäkin odotan mielenkiinnolla.

Ja sitten tulee siskoni Maija New Yorkista kylään matkallaan Suomi-kotiinsa. Hän kertoi olleensa perjantai-iltana perheensä kanssa Church of the Heavenly Rest -kirkossa järjestetyssä musiikillisessa kynttilätilaisuudessa, joka järjestettiin kunnianosoituksena David Bowie´lle.

Ihan selvästi kesä alkaa painaa päälle. Matka Barcelonaan on tilattu kesäkuuksi. Muita suunnitelmia odottelen vielä…kotimaan matkailu kiinnostaa joka kesä. Matkaan lähden, matkaan lähden….Menolippu-laulun (One way ticket) sanat ovat edelleen hyvin ajankohtaiset ja tarttuvat.

Onko sinullekin tuttua, että kesän tullen tekee mieli muutosta ruokavalioon? Pidän suunnattomasti kotiruuasta, mutta nyt vanhat reseptit eivät enää kiinnosta. Onko sinulla antaa vihjeitä mitä voisi kokeilla?

Viime päivinä ovat revontulet loimunneet eteläisintä Suomea myöten perjantaista alkaen ja niiden näkyvyys on ollut suuri. Ilmatieteen laitos on ilmoittanut, että revontulten näkyvyys on vielä maanantain vastaisena yönäkin kohtalainen.

Melkein viisivuotias Niilo esitti hellyttävän kysymyksen: onko prinsessoja oikeasti?

Marja-Leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *