Jäähyväiset espanjalaiseen tapaan

Loma-Suomi odottaa minua kärsimättömästi! KLM lennättää minut sinne jo viikon päästä. Päätän kertoa ystävälleni asiasta. Näin alkavat ikimuistoiset espanjalaiset jäähyväiset.

espanjalaiset jaahyvaiset barcelonassa

Espanjalaisten jäähyväisten ensimmäisenä päivänä

Filippiineiltä kotoisin oleva Elli on iloinen puolestani ja päätämme mennä vielä nauttimaan tapasta. Hän haluaakin nauttia KFC-antimia. Sopiihan se. En ole ikinä ennen avannut tuon ketjun ovea. Viileässä loosissa vierähtää pari tuntia huomaamatta.

Ja vielä lahjaostoksille….

Sitten hän sanoo, että haluaa ostaa minulle jäähyväislahjan, että muistan hänet Suomessa ollessani. Muistan ilman lahjaakin! Mutta Elli on itsepäinen.

Niinpä suunnistetaan kohti kuuluisaa espanjalaista kauppaketjua nimeltä El Corte Inglés. Tutkitaan tavaratalon kaikki osastot Outlet-kerrosta myöten. Alkaa olla iltayhdeksän.

Käsilaukku on sopiva lahja. Selvä se. Otetaan vielä selfiet ja palataan ulos kadulle lämpimään ja valoisaan iltaan. Elli kyselee Suomen kesästä. Vaihtelevaa säätä voi olla luvassa. Viime päivien vesisateet ovat varmaan pelastaneet sieni- ja marjasadon.

Kasvit vaihtavat parveketta

Selfien jälkeen suunnistetaan kohti kotia ja tutkitaan asuntoni. Hän lupaa ottaa parvekekukkani. Hyvä juttu. Nousemme kukkameren kanssa hissillä pari kerrosta ylös, nyt ne pääsivät hyvään hoitoon.

Puhelin soi vielä puoli kymmeneltä. Naapurilta unohtui kengät luokseni. Nekin lähtevät hissillä ylös. Elli laittaa vielä kutsun saapua lounaalle seuraavana päivänä kahdelta. Mitä hän aikoo taikoa?

Toisena päivänä jatkuvat espanjalaiset jäähyväiset

Nautin aamukahvini lähikahvilassa, ja sitten päätän käydä Jean Louis David -kampaamossa korjauttamassa edellisen viikon leikkausta. Korjaus ei maksa mitään ja sain heti palvelua. Kymmenen pistettä!

Kävelen puistoon, jossa vietän lastenlasteni kanssa aamupäivää. Poliisi kirjoittaa sähköpotkulautailijalle sakkoja, ajoi ilmeisesti päin punaisia valoja. Aurinko porottaa tuimasti. Otsatukka kostuu. Ei ihme, että joku kysyy puistossa, mistä olet kotoisin!

Elli viestittelee, ehdinkö kello kahdeksi? Lupaan tulla viimeistään puoli kolme. Palaan bussilla kotinurkille eikä auta riisua maskia, vaikka poskia polttaa, kun bussissa vielä muistutetaan sen pakollisuudesta!

pancit kananuudeli

Sitten kylmien juomien kanssa yläkertaan! Lounaaksi nautimme Shanghai rolls soijakastikkeen kera. Sekä pancit – kananuudelia sitruunaviipaleiden kanssa. Päivän kuumuus vaatii ruokajuomaksi jääteetä. Jälkiruuaksi on mehukasta vesimeloonia.

vesimelonin

Kiiruhdan vielä bussilla nauttimaan puistoelämästä iltapäivän lopuksi. Ja sen jälkeen hyppään metroon ja käyn hankkimassa halajamani vesivärit. Alennusmyynnit ovat kiihkeimmillään ja värit lähtevät 25% alekoodilla mukaani!

Kolmantena päivänä

Käymme aamukahvilla pitkän kaavan mukaan. Otan café con leche kauramaidolla ja croissantin. Ja sitten adiós. Espanjalaiset jäähyväiset taitavat olla ohi. Aion hankkia hänelle Muumimukin ja Turku-aiheisen jääkaappimagneetin.

Marja-Leena

LUE MYÖS:

Vierailu espanjalaiselle viinitilalle

Maailmanperintökohde Barcelonassa

Cafeteria vai vermuteria – mikä aika päivästä on?