Barcelonan ihanimman kahvilan herkut

Tuulisessa Barcelonassa matkaamme kohti mielikuvituksellista ja kiehtovaa kahvilaa. Sen kuulut leivonnaiset ja paistokset ovat houkutelleet jo pidemmän aikaa. Nyt tuli tilaisuus.

Harry Potter kahvila Barcelona

Pudding-kahvilaan astuttuamme alamme jo ovella ihailla sen Harry Pottermaisia aarteita. Harry Potterin pöllö tervehtii meitä häkissään heti sisääntultua. Ei huolta, ei se sentään ole aito. Vaikka aidonnäköinen onkin.

Seuraavaksi huomaan valtavan lajitteluhatun. Ja sen vieressä, portaiden yläpäässä on paksu Tällipaju. Vasemmalla puolella olevalla seinä on täynnä taikasauvoja! Ja pöydällä on velhoshakkilauta. Voin jo kuvitella pöllöpostin saapuvan ikkunoista.

Kahvila Pudding

Kahvila on, paitsi ihanasti sisustettu, myös täynnä herkkuja. Tiskillä on valtava kakkukokoelma juusto-, omena-, sacher-, sitruuna-, mansikka- ym.-kakkuja. Ja toinen lajitelma suolaisia quiche-tyyppisiä piiraita. Tänne kannattaa selvästi tulla nälkäisenä.

Englantilainen kahvila on kuuluisa Rooibos-teestään. Edellä olijatkin tilaavat sitä varmalla äänellä. Selvästi vakiasiakkaita. Peesataan! Kakkupalat ovat xl-kokoa. Suolainen lohipinaattipiirakka tuodaan lämpimänä pöytään salaatin kera. Salaatissa on mansikoita ja fetajuustoa. Aivan ihana yhdistelmä! Ja sitten jokaiselle oma makea kakkupala. Siitä ei tingitä.

Harry Potter kahvila

Tauon jälkeen kaadamme toiset kupilliset pehmeänmakuista teetä ja jatkamme makealla. Onneksi jokaiselle on tuotu pieni oma teekannu. Näin tee pysyy kuumana, vaikka istuskelisi pidempään. Hykerryttävän ihana ajatus hankkia kotiin samanlainen. Sitruunapiirakasta riittäisi pienelle seurueelle, mutta alas menee enkä sanottavammin hidastele. Tosin lounas on unohdettava tänään!

Kahvila sisustusta
kahvila
juustokakku

Tänne on mukava tulla toistekin. Kurkkaan vielä alakerran, joka ei ole varsinaista kahvilaa. Se on Tylypahkan kouluksi sisustettu, erikseen varattavissa oleva juhlatila. Tuolla, tupien lippujen alla, olisi ihana pitää Harry Potter -fanin synttärit! Tietysti Rohkelikon väreissä.

eat play think kahvila Barcelona

Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Hintatasokin oli (varsinkin kakkupalojen suuri koko huomioiden) edullinen. Tähän kahvilaan voi tulla Harry Potter- maailmaan vihkiytymätönkin. Näiden kakkujen perässä kannattaa tulla kauempaakin. Tällaista tarjoilua ei ole monessa paikassa tullut vastaan. Hyvillä mielin ja vatsa kylläisenä poistumme katuvilinään.

Oletko käynyt jossain teemakahvilassa?

Marja-Leena

LUE MYÖS:

Cafeteria vai vermuteria – mikä aika päivästä on?

4 herkkukahvilaa Barcelonassa

Vierailu espanjalaiselle viinitilalle