4 parasta Barcelonaan sijoittuvaa kirjaa

4 parasta Barcelonaan sijoittuvaa kirjaa

sis.mainoslinkkejä

Ikivanhan kaupungin historiasta kumpuaa tarinoita. Barcelona luo erinomaiset puitteet tarinankerronnalle. Varjoisia kapeita kujia, meren läheisyys, vanhat palatsit, lukemattomat kahvilat. Suurenmoinen tausta kirjoille!

Erilaisten elämäntapojen mahdollistaminen on houkutellut kaupunkiin vuosisatojen aikana väkeä eri suunnista. Ammatinharjoittajia, käsityöläisiä, taiteilijoita, rikkaita ja köyhiä. Väkeä on virranut kaupunkiin siirtomaista, läheltä ja kaukaa. He ovat tuoneet mukanaan värikkyyttä ja vaikutteita. Barcelona on sulauttanut heidät itseensä. Mielikuvitus lentoon!

Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjo aloittaa kirjasarjan, jonka vertaista saa hakea. Ihastuttavaa rikasta tekstiä, kimurantit juonenkäänteet, jotka yllättävät. Riemastuttavat henkilöhahmot ja aikakauden kuvaus. Tiesitkö, että Tuulen varjon tapahtumapaikoille tehdään opaskierroksia ympäri vuoden?

Kehuin jo aiemmin Zafónin suurenmoisia kirjoja. Kirjasarjan neljäs osa Henkien Labyrintti on erillinen kirja, jossa seikkailevat samat henkilöhahmot. Kova vauhti, tiivis kerronta, hengästyttävät juonenkäänteet jatkuvat. Ihanaa luettavaa!

Ildefonso Falcones: Meren katedraali on kiehtova seikkailu 1300-luvun Barcelonassa, joka elää loistokauttaan. Aikaa leimaavat yhteiskunnalliset vääryydet ja uskonnon järkkymätön valta. Maaorjan pojan Arnaun nousu vaurauteen ja vapauteen herättää aatelisluokan halveksunnan ja inkvisition epäilykset.

Enrique Moriel: Ajattoman kaupungin varjot. Suhtauduin kirjaan ennakkoluuloisesti, mutta kirja onkin yllättänyt minut ja saanut lukemaan sitä säästeliäästi. En millään haluaisi tarinan loppuvan. Moriel on mestarillinen tarinankertoja.

Sopivasti fantasialla höystettyyn tarinaan uppoaa heti ensi sivulta. Ja kaiken lisäksi alkaa itsekin uskoa näihin juttuihin! Nykypäivän Barcelonasta löytyy ruumis. Tapausta alkavat tutkia asianajaja Marcos Solana ja hänen apulaisensa Marta Vives. Käy ilmi, että taustalla on Martan selvittämättömät sukujuuret. Hän imeytyy mukaan hyytävään seikkailuun…

Näiden kirjojen myötä koen pääseväni syvemmälle monikerroksiseen espanjalaiseen kulttuuriin. Tarinoiden alkuperäinen kieli on espanja, sen huomaa käännöksestäkin. Se luo oman leimansa. Näistä tarinoista, jotka sijoittuvat Barcelonaan, ei muulla kielellä kirjoitettuna olisi saanut samanlaisia. Hyvät kirjat ja tarinat ovat iättömiä. Hyviä lukuhetkiä!

Marja-Leena