Lukemisesta ja kirjavinkit kevääseen

Sis. mainoslinkkejä

Lukeminen on parasta ajanvietettä mitä löytyy. Hyviä kirjoja lukiessa ei ehdi kyllästyä, eikä huomaa ajanmenoa. Tuntuu, että tunnit loppuvat kesken. Eikä sitä hyvää haluaisi saada loppuun, vaikka samalla ahmiikin saadakseen tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kaksijakoista eikö? Lukeminen on kuin pähkinöiden syömistä – kun aloittaa, ei osaa lopettaa millään!

Kirjojen jakaminen ja lainaaminen luo eräänlaisen salaseuralaisuuden niiden kesken, jotka ovat lukeneet saman kirjan. Samalla voi uudistaa lukutottumuksiaan.

Lisätyydytystä antaa, jos kirjat voi hankkia edullisesti. Katselin Adlibriksen sivuilta ostettavaa. Koko valikoiman löydät täältä.

Australialaisen Terry Hayesin mestarillinen teos Vaeltaja kertoo tarinan hiljaiseloon vetäytyneestä agentista, joka on kirjoittanut kirjan murhan rikostutkinnasta. Sitä kirjaa joku käyttää nyt oppikirjanaan. Hän joutuu palaamaan tositoimiin, kun käy ilmi, että murhan takaa löytyy vielä kammottavampi suunnitelma. Etsitty henkilö on kuin aave. Kukaan ei tiedä hänestä. Hänestä ei ole missään merkintöjä tai ne on tuhottu. Hän käyttää salanimeä Saraseeni. Mutta hänen jäljillään onkin elämän koulima Vaeltaja. Kerrassaan mainio trilleri.

Puolikas keltaista aurinkoa Chimamanda Ngozi Adichie. Kirja kertoo ihmisten selviytymisestä myllerrysten keskellä, kun tämän päivän totuudet eivät huomenna enää pidä paikkaansa. Päähenkilöinä vallankumouksellinen yliopiston opettaja ja hänen kuvankaunis rakastajattarensa. Englantilainen Richard rakastuu tämän erikoiseen kaksoissisareen. Kirja kertoo kiehtovasti ja humoristisesti henkilöiden haaveista, toiveista ja värikkäistä ihmissuhteista, jotka eivät jätä lukijaa kylmäksi. Kirja vie sinut mennessään Afrikan makuihin ja tuoksuihin. Lue tämä, lukiessasi unohdat kaiken muun.

Jojo Moyesin kirjat ovat huippusuosittuja, tarina vie mennessään! Kirja Parillisia ja parittomia kertoo yksinhuoltajaäiti Jess Thomasista, hänen kahdesta lapsestaan ja ainaisesta rahanpuutteesta. Jess nousee aina jaloilleen tapahtui mitä tapahtui. Tytär on matemaattinen ihmelapsi. Nicky on poikapuoli, jota kiusataan koulussa milloin mistäkin syystä. Kun menestyvän it-yrityksen omistaja Ed tekee elämänsä virheen, hän joutuu vaikeuksiin. Hän on eronnut italialaisesta vaimostaan ja heilastelee siellä täällä. Jess käy siivoamassa Edin merenrantahuvilaa, jossa tämä harvakseltaan käy. Pian Ed astuu Jessin elämään ja kohta he ovat matkalla matematiikkaolympialaisiin Skotlantiin. Kuvaus on niin aidonoloista, että melkein voi silittää tyttären valtavaa Norman-koiraa.

Kurkkaa koko valikoima täältä! Hyviä lukuhetkiä ja vinkatkaa minullekin hyvistä kirjoista!

Marja-Leena

2 Replies to “Lukemisesta ja kirjavinkit kevääseen”

  1. Vahvasti suosittelen Jo Nesbon ja Lars Keplerin tuotantoa mikäli jännityksestä tykkää.

Comments are closed.