Kevään kaikuja

Kevään kaikuja

Keväiseen luontoon

Keväinen, kaiken läpäisevä auringonvalo houkuttelee kävelyretkille ja luontoon mutta myös maalaamaan. Tänään ulkoilureissulla kaksi ranskalaista turistia, jotka kantoivat mm. suksia, kysyivät bussia rautatieasemalle. He olivat menossa Kilpisjärvelle. Sanoin, että se on Magic Place!

Tulin oikein nostalgiselle tuulelle, kun ajattelin pohjoiseen suuntautunutta reissua, ja yöpymistä Kilpisjärvellä. Saana-tunturi hallitsee käsivarren maisemaa. Tien toisella puolella on järvi, jonka keskellä kulkee kahden valtakunnan raja: Suomen ja Ruotsin. Juhannusviikolla järven vesi oli vain kymmenasteista! Porot kulkivat rantatöyräällä sekä Enontekiön tiellä laumoina.

Putoavat puhelimet

Paljon parempi kuin panssarilasi on mobile outfitter eli ikuisen takuun omaava suojalasi. Materiaali on kuulemma samaa, jolla USA:ssa korjataan lentokoneita!? Ikuisuus tosin tarkoittaa puhelimesi käyttöikää.

Psykologinen järkäle

Dostojevskin viimeisimmäksi jäänyt romaani Karamazovin veljekset herätti uteliaisuuteni siksi, että monet kirjailijat viittaavat siihen.

Tarinan keskeisiä hahmoja ovat kolme veljestä Dimitri, Ivan ja Aleksei sekä heidän isänsä Fjodor. Kirjailijan aloittaessa tätä teosta, hän koki henkilökohtaisen tragedian, kun hänen kolme vuotias poikansa kuoli epilepsiaan – tautiin, jonka hän peri isältään. Suru lyö leimansa läpi koko kirjan. Dostojevski hakeutui luostariin poikansa kuoleman jälkeen myöhemmin samana vuonna.

Kirjailija kuoli muutamia kuukausia tämän mammuttiteoksen julkaisemisen jälkeen vuonna 1881. Kirjaa luonnehditaan, että se on ‘vimmainen tutkielma perhesuhteista, elämänjanosta ja aatteista’. Teos päättyy oikeusmurhaan.

Autouutisia

Lehti kirjoittaa, että venäläiset käynnistävät uudelleen Volga-merkkisen auton valmistuksen. Volga oli Suomessa yleinen 1960-luvulla taksiautona. Se oli kooltaan aika massiivinen. Sen suosio perustui talviominaisuuksiin: moottori käynnistyi hyvin talvipakkasilla, sen sisälämmitys oli tehokas ja sen käyttö oli myös taloudellisesti edullista.

Jarrut olivat heikkoa tasoa, samaa voin sanoa Ladasta. Ajoin kerran koeajon ja kun jarrutin, vauhtiin se ei vaikuttanut! Tulee mieleen lastenloru: Ota velka, osta Volga, Volga loppuu ennen kuin velka.

Marja-Leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *