Safaripuistot – Floridasta Barcelonaan

Follow my blog with Bloglovin

Kävin kerran West Palm Beachillä USA:n ensimmäisessä drive-thru Lion Country Safari puistossa, jossa leijonat ja sarvikuonot liikkuvat vapaasti tässä yli 100 hehtaarin läpiajettavassa safaripuistossa – vieressä on myös huvipuisto. Puisto on nytkin listattu kymmenen parhaan safaripuiston joukkoon USA:ssa. Puiston läpiajo kestää noin 1,5 tuntia.

Vajaan kahden tunnin ajomatka Miami Beachiltä oli jokseenkin kuumottava. Safarin jälkeen nousimme autosta paahteiseen puistoon. Mikään ei tuntunut kuitenkaan haittaavan, kun saa olla mukana jossain niin ainutlaatuisessa näytelmässä. Tunne siitä, että on niin täydellisesti osa eläinkuntaa!

safaripuisto

Auton ikkunat on visusti pidettävä kiinni siellä missä leijonat liikkuvat. Mutta muualla esimerkiksi isoja kilpikonnia ja kirahveja voi käydä ihastelemassa ihan lähietäisyydeltä.

Barcelonassa on myös mielenkiintoinen eläintarha. Heti lippuluukulle kuuluu leijonan karjunta ja saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Tekee mieli lähteä heti karkuun. Toivottavasti leijona ei tule käytävällä vastaan, ajattelen!

leijona elaintarhassa

Mielenkiintoisia eläimiä muutenkin: gorillat, matelijat ym. Ja kasveja. Piknik on aivan ehdoton, että jaksaa kierrellä koko puiston läpi. Syömme tomaatilla hierottua ja oliiviöljyllä kostutettua patonkia, jonka välissä on ilmakuivattua kinkkua ja espanjalaista juustoa.

Barcelonan elaintarha

Täältä ei halua ihan heti poistua, niin kaunis ympäristö! Ei ollenkaan tavanomainen. Puistoon pääsee metrolla Arc de Triomf -pysäkki on lähin. Kävelet 1888 maailmannäyttelyn pääportiksi rakennetun Riemukaaren ali kohti Ciutadellan puistoa ja eläintarhaa. Ciutadellan puisto on myös itsessään nähtävyys.

Safarityyppinen puisto löytyy lähempääkin. Kolmården Wild Life -elämyspuisto Ruotsissa Norrköpingissä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Kävin siellä sen alkuvuosikymmenillä, jolloin vieraat saivat vielä ajaa omilla autoilla vapaana kulkevien eläinten keskellä.

Nyt puisto on pohjoismaiden suurin ja ajoneuvosafarit korvaa köysirata. Gondolivaunuissa leijutaan eläinten yläpuolella. Bamsen maailma on lasten suosikki: alueella on erilaisia ratoja, leikkialueita, puistoja, kauppoja ja ruokailumahdollisuuksia.

Marja-Leena