Kipinää lukemiseen!

*sis. mainoslinkkejä

Kuluvalla viikolla ystäväni suositteli kirjaa Mitt liv med Saddam. Saddam Husseinin rakastajatar elää nykyään Ruotsissa ja on julkaissut kirjan elämästään vuonna 2010. Kaunis kreikkalaisen liikemiehen ainoa tytär Parisoula Lampsos tapaa Husseinin, kun hän on juuri täyttänyt 16-vuotta.

Suomenkielisenä kirja on nimeltään Bagdadin prinsessa: Elämäni Saddamin kanssa. Saddamin rakastajattaren uskomaton tarina on myös kertomus diktaattorin sisäpiiristä ja irakilaisista, joita hallittiin pelolla. Suomenkielisen kirjan saa ostettua antikvariaatista 5 eurolla.

Siilin eleganssi -kirja on vieläkin avoinna ja luen sitä aina kun ehdin. Kirjan sisältö on ihana ja sen kanssa on nähtävä vähän vaivaakin. Googletin sanat siselöinti, quattrocentro, deontologia, fenomenologi. Pakko oli myös katsoa, millaisia asetelmia hollantilainen 1600-luvulla elänyt taidemaalari Pieter Claesz oli maalannut.

Jostain syystä tämä kirja saa hymyn huulille, vaikka sen sisältö onkin varteenotettavaa asiaa. Hämmästyn jokaisen luvun kohdalla aina uudestaan.

Kirja vie minut edelliseen kesään: kun ilmestyin kylä- ja sukujuhlaan ihan ensimmäisten joukossa. Heinäpelto oli varattu parkkialueeksi, ja samassa kun laskeuduin autosta kysyi järjestyksenvalvoja: Oletteko meterologi? Se on hymyilyttänyt minua monta kertaa.

Samoissa juhlissa eräs rouvashenkilö tuli kysymään minulta: Oletteko Nurkasta? Nurkka on erään tilan nimi ja muistutin kuulemma kovasti Nurkan tyttöjä!

Seuraavaksi on tarkoitus lukea André Aciman: Kutsu minua nimelläsi. Kesä Italiassa ja kaksi toisensa löytävää ihmistä. Kuusi viikkoa pakahduttavia tunteita, merkityksellisiä katseita ja elämän lopullisesti muuttavia hetkiä. Lopulta kauniita muistoja ja pohjatonta kaipausta. Suruakin. Kirjasta on tehty kolmen tunnin elokuva. Sen sanotaan olleen vuoden 2018 rakastetuin elokuva.

Oletko katsonut elokuvan tai lukenut kirjan?

Marja-Leena

PS. Adlibriksellä on syyskampanja, paljon kirjoja hintaan 9,90 euroa 1.11. asti!