Lankahulinaa ja puikkojen kilinää

Lankahulinaa ja puikkojen kilinää

*sis. mainoslinkkejä

Ja neulominen maistuu…

Postipaketista kuoriutui melkoinen yllätys! Sain lähes 100 lankakerää. Häkeltyneenä ja ihastuneena samalla kertaa lasken kerät, asettelen ne lattialle jonoon valmistajan nimen mukaan ja sävyn mukaan ja sitten vaaleasta tummempaan. Samalla etsiskelen neulelehtiäni ja mietin kuumeisesti, mitä niistä voisi saada aikaan.

Novitan Joki-, Puro- ja Usvalangat hurmaavat värisävyillään. Italialainen valmistaja Regia on kerinyt langat eri kansakuntien lippujen väreissä, niistä saisi suomisukat. Alpakka on valmistanut 100% alpakkalankaa – kaikki sävyt ovat hennon vaaleita ja keväisiä. Toinen alpakkalankojen valmistaja Lankava on saanut värit hehkumaan punertavan eri sävyissä. Sisu-lanka on nimestään huolimatta norjalaista, Sandnes Garn on suuri lankojen valmistaja ja nettisivuilla on syötävän kauniita ohjeita! Liukuvärjättyinä saa monilta valmistajilta, mutta Lang Yarns‘n Jawoll Magic syvät sävyt ovat kuin jalokivet ja langat ovat tietenkin virgin wool!

Lankatarjous Adlibrikseltä 31.3.2022 saakka

Saat jopa -15% alennusta kaikista langoista (paitsi Istex-langat) koodilla LANGAT22. Koodi on voimassa maaliskuun loppuun saakka. Esim. Novita-lankojen alennukset 10-15 % kuten 7-Veljestä- langat – Horisontti, Kuura, Korpi, Lapintaika, Nature, Raita – samoin Isoveli-langat.

Lankapakkaukset: Baby-Merino Villalanka, Chunky Wool, Cotton 8/4 jne. Kirjontalangat ja -kehykset, Aida-kangas, kirjontaneulat, Mouliné-kirjontalankapakkaus, kirjontalankalajitelma, ompelukartonki.

Sukkapuikkojen uudet ilmeet

Farkut saavat seuraksi siniset sukat Novitan Pikkusisko-langasta. Puikkovalikoima uudistui samalla: alumiiniset Novitan 3 mm kullanväriset puikot löytyi marketista. Jokaiselle puikkokoolle on oma värinsä. 4 mm puikot ovat pinkit jne. Miksei tällaista ole ennen tehty! Ensi huuman hälvettyä huomasin kuitenkin, että uudet ovat 5 cm lyhyemmät kuin entiset.

Adlibrikseltä löytyy myös Novitan harmaita muovisia ja alumiinisia sekä FSC-sertifioidusta koivusta valmistettuja. Järbo Carn‘n alumiinipuikkojen väri on punainen. Adlibris ilmoittaa, että ne ovat tilapäisesti loppu. KnitPro valmistaa Trendz-sukkapuikot akryylista ja jokainen koko on värikoodattu, niitä myy hobbii.fi. Lisäksi Citymarket ja Prisma ainakin myyvät värillisiä alumiinipuikkoja.

Kansainvälinen bestseller ja moderni klassikko

Jos aikoo eläissään nähdä vain yhden kuninkaallisen palatsin, sen pitäisi olla Versailles. Maailman kaikki muut palatsit ovat vain heijastuksia Versailles’n loistosta. Samaan tapaan voin sanoa tästä kirjasta. Jos eläessäsi luet vain yhden ainoan Intiaan sijoittuvan kirjan, sen pitäisi olla tämä – Vikram Seth, Sopiva nuori mies (A Suitable Boy, 1993)En Lämplig Ung Man.

Vikram Seth on syntynyt Kalkuttassa 1953. Hän on opiskellut mm. filosofiaa, politiikkaa ja taloustieteitä mm. Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Englannissa. Kun kirja ilmestyi Britanniassa, siitä tuli heti sensaatio. Sopiva nuori mies on rakkausromaani kaikilla mausteilla. Jo kirjan ensimmäinen lause paljastaa sen. Mehran perheen nuorin, kapinallinen tytär Lata on tullut naimaikään, enää puuttuu vain ‘sopiva nuori mies’. Niinpä rouva Rupa Mehra tokaisee, ‘sinäkin otat mieheksesi minun valitsemani pojan’. Lata ja hänen äitinsä luotaavat lukijan läpi värikylläisen Intian, jossa neljän vaikutusvaltaisen suvun tarinat kietoutuvat toisiinsa.

Sethin kirjan sanotaan olevan pisimpiä englanninkielisiä romaaneja ja samalla viime vuosisadan mahtavin teos. Kun kirjassa on yli 1200 sivua ja se painaa lähes 1,5 kiloa, sitä ei todellakaan kannata lukea vuoteessa. Kun pudotat sen, saat mustelmia tai voit jopa joutua hakeutumaan ensiapuun! Unohtumaton teos! Kannattaa tutustua!

Automaakarin apulaisena

Auton aurinkolippa on hyvin tarpeellinen, sen huomaa kun aurinko paistaa niin alhaalta, että silmiä kirvelee. Lippa tipahti hieman äkkinäisestä kohtelusta ja kurvasin tutulle korjaamolle. Voisiko fiksata? Joo, osaa voi tiedustella autohajottamolta joka sijaitsee Aurassa 25 km päässä, koska tuon ikäiseen autoon osia ei löydy kaupanhyllyltä. Käy siellä. Pitääkö MINUN mennä sinne, kysyin vilpittömästi? Et kai ajattele, että minä sinne lähden, vastasi korjaaja hieman huvittuneena.

No, olen ihan vihreä näissä asioissa, lähdin siis ajamaan Auraan, löysin hajottamon ja varmasti yli 10.000 autoa. Siellä sitten tiedustelin osaa. Avulias nuori mies näytti kartasta, missä sektorissa sijaitsee auto, josta osan voi ottaa. Pitääkö MINUN ITSE se ottaa, kysyin taas ihan vilpittömästi! Kyllä, kuului vastaus. Eihän minulla ole työkalujakaan! vastasin. Tuossa laatikossa on työkaluja ja hengarissa keltainen liivi, se päälle! Okei, vastasin alistuneena. Mitähän tästä tulee?

Työharjoittelussa ollut nuorukainen näki ahdinkoni. Niinpä hän tarjoutui näyttämään auton sijainnin. (Oli vastakkaisella suunnalla, minne olisin suunnistanut.) Auto löytyi, mutta osaa ei saanut hievahtamaankaan – en minä eikä hän. Se oli vioittunut irrottamisyrityksistä. Nyt tarvittaisiin Ihmemies MacGyver’in avuja!

Maailmanmenoa

Maailma mullistui ympärillä, sen olemme saaneet huomata viimeisen parin viikon aikana. Onko tämä todellista? Miksi? Miten on mahdollista, että Euroopassa tykit jylisevät? Levottomuus on tullut rauhallisuuden tilalle. Siksi on hyvä hakeutua tuttujen rutiinien pariin, kuten lukeminen ja käsityöt. Olen ajatellut paljon menneitä sukupolvia ja toivonut, että he olisivat vastaamassa kysymyksiin. Havannoin kauan sitten, kun maailman murheet ylittivät äitini käsityskyvyn, hän leipoi itselleen mielenrauhan.

Neulo itsesi onnelliseksi!

Marja-Leena

2 Replies to “Lankahulinaa ja puikkojen kilinää”

  1. Ihana hieno teksti. Hyvä saada kirjavinkkejä, vaikka just nyt mina olen laamaantunut enkä saa luettua. Neulon kylĺä ja samantien puran. Luistelen itseni onnelliseksi, vaikka kroppaan särkee, ei haittaa.

Comments are closed.