Taruja ja legendoja

Taruja ja legendoja

Säkenöiviä trillereitä

Tom Harper iskee tarinaa: trillereitä ja historiallisia fiktiivisiä romaaneja.

The Book of Secrets: Lumisessa kylässä Saksan vuoristossa nuori nainen saa selville poikkeuksellisen salaisuuden. Hän katoaa ennen kuin ehtii paljastaa sen. Jäljellä on vain kuva keskiaikaisesta pelikortista, joka on hämmentänyt tutkijoita vuosisatoja. Nick Ash on FBI-tutkija New Yorkissa ja ainoa, joka voi pelastaa naisen, ellei ole liian myöhäistä. Muutaman tunnin sisällä viestin vastaanottamisesta, hän huomaa olevansa takaa-ajettu. Jahdattuna ympäri Eurooppaa, Nick seuraa Gillianin jättämiä jälkiä…

Secrets of the Dead: Tarina on loistavasti kerrottu, muinaista historiaa ja nykyaikaa, elävää Balkanin mafiosoa. Kiinnostavaa ja viihdyttävää!

Kansainvälisen rikostuomioistuimen tutkijana Abby Cormac näki ihmiskunnan pahimman puolen. Nyt loppuun palaneena hän työskentelee EU:n toimistossa Kosovossa. Sitten ampuja murtautuu hänen viikonloppumajaansa Montenegrossa ja hänen kumppaninsa Michael murhataan; Abby tuskin selviää. Hänen on pakko riskeerata kaikki saadakseen selville miksi.

The Orfeus Descent: Filosofi Plato kirjoitti kaksi tuhatta vuotta sitten matkallaan Italiaan: En ole koskaan kirjoittanut vastauksia syvimpiin mysteereihin, enkä aio koskaan tehdä niin….

Vuosisatojen ajan vainotut kristityt piilottivat kuolleensa tunneleihin syvällä Rooman valtakunnan suurten kaupunkien alla. Kun kristinuskosta tuli Rooman virallinen uskonto, katakombit hylättiin ja unohdettiin. Mutta siellä piilee salaisuus, jota ihmiset ovat etsineet vuosisatojen ajan.

Nykyään museoissa eri puolilla maailmaa on kaksitoista Rooman valtakunnan ajan kultaista taulua ja jokainen tarjoaa kuolleille tien tuonpuoleiseen. Taulujen tekijöitä ei tunneta ja ne olivat haudattuna vuosisatojen ajan. Arkeologi Lily Barnes, joka työskentelee kaivauksessa Etelä-Italiassa, on juuri löytänyt kolmannentoista taulun. Mutta se taulu on erilainen, se kertoo paikan, josta ei ole paluuta…………Ja sitten Lily katoaa. Onko hän jättänyt työnsä, avioliittonsa ja kävellyt ulos elämästään? Hänen miehensä Jonah kieltäytyy uskomasta sitä.

The Black River: Paititi, 500 vuoden ajan tutkimusmatkailijat ovat tulleet Perun viidakoihin etsimään onneaan kadonneesta Inka-imperiumin kaupungista. Monet eivät koskaan palaa.

Kel MacDonaldilla on kaikkea: iso talo, upea työ ja onnellinen perhe. Mutta hän haluaa vielä enemmän. Sitten lomallaan Meksikossa hän tapaa Antonin. Ammattimainen aarteenmetsästäjä kokoaa ryhmää löytääkseen Paititin. Antonin tiimi viisi miestä ja kaksi naista suuntaavat joen yläjuoksua sademetsään. Siitä alkaa painajainen ja kadonneen kaupungin löytäminen on heidän ongelmistaan pienin…

Kuka on Tom Harper?

Harper syntyi Länsi-Saksassa 1977. Hän on oikealta nimeltään Edwin Thomas. Kirjailija on asunut myös Belgiassa ja Amerikassa, asettunut nykyään Yorkiin Englantiin. Perheeseen kuuluun vaimon lisäksi kaksi poikaa.

Omalla nimellään Edwin Thomas on kirjoittanut sarjan historiallisia seikkailuja, jotka sijoittuvat Napoleonin sotiin. Ensimmäinen näistä, The Blighted Cliffs palkittiin vuonna 2001.

Hän kirjoitti myös Wilbur Smithin kanssa kolme menestyssarjaa: Demetrios Askiates, Zodiac Station ja jatkoa Courtney-sukutarinaan.

Wilbur Smithin merkittävän afrikkalaisen Courtney-suvun tarinan aloittaa kirja Kun leijona metsästää. Tom Harperin kanssa Smith kirjoitti sensaatiosarjaan neljä jatko-osaa, joista kaksi on saatavana suomenkielisenä: Tiikerin kynsi on sukutarinan 16., Aavetulet on 18., Storm Tide 19. ja Nemesis 20. osa.

Hupia nurmikentille

Mölkyn edeltäjä on Kyykkä. Se on ikivanha karjalainen ulkopeli, jonka uskottiin olevan väistymässä vanhentuneena. Mitä vielä! Ruotsissa peli tunnetaan nimellä poppi.

Supersuosittua seurapeliä Mölkkyä voi pelata kaikenikäiset ja lähes missä vain. Peli sisältää 12 numeroitua keilaa ja heittokeilan, kaikki valmistettu puusta.

Päivä Helsingissä ja oopperaa Turussa

Kansallisooppera ja baletti ovat maakuntakierroksella. Tämä on aivan loistava idea. Sain liput keskiviikoksi ja lähden sinne Pirkko-Liisan kanssa, jos tauti hellittää siihen mennessä.

Ateneumissa on toukokuun alussa avautunut Albert Edelfeltin näyttely, tulevan kesän kohokohtia.

Perhejuhlia..

Toukokuussa vietettiin kahdet äitienpäivät (Espanjassa toukokuun 1. sunnuntai ja Suomessa 2.) sekä kahdet syntymäpäivät. Tapahtui neljävuotissynttäreillä: varsinaisena synttäripäivänä päivänsankari puhalsi sammuksiin neljä kynttilää, laulettiin ¡Feliz cumpleaños! ja jaettiin lahjat. Seuraavana päivänä oli kaverisynttäreiden vuoro, taas kakkua ja lahjoja, niin lapsi kysyy äidiltään: täytänkö minä nyt viisi?

Hyvää kesää kaikille!

Marja-Leena