Lisää lukutoukan tunnustuksia

*sis. mainoslinkkejä

Iltaisin jo varmistan, että aamiaistarvikkeet löytyvät, lähden vaikka iltakävelylle ja tuon pussillisen banaaneja. Kanarian saarten platanoja ei löydy Suomesta, vai löytyykö? Aamiaiseksi on saatava banaanilettu (miten muuten aamu lähtisi käyntiin?) ja kyytipojaksi kahvia kuumalla kauramaidolla.

Olen kirjoittanut kananmunista aiemminkin, ja ilokseni voin sanoa, että olen löytänyt soijavapaita, kauralla ruokittujen kanojen ja Frex-kananmunia!!! Parjasin aiemmin suomalaisia kananmunan tuottajia siitä, että he kaikki käyttävät soijarehua kanojen ruokintaan. Nyt suurella ilolla tervehdin kehitystä!

kirja lukutoukka

Mikä maku ja koostumus! Kehomme sen kertoo, onko jokin hyvää sille. Ihmiset, joille kilpirauhanen tuottaa ongelmia – niin heillekin tämä on ilouutinen. Olen testannut kaikkia näitä mainitsemiani – kokeilkaa ja päätelkää itse. Rehussa sen salaisuus!

Kirjat meinaa ihan unohtua tästä ylistyksestä!

Luin *Fernando Aranburu: Äidinmaa-kirjan. Kindle jumittui muutaman kerran sitä ahmiessani. Lopussa melkein itkin. Havahduin tosissani siinä kohtaa kirjaa, kun luin ETAn terrori-iskusta Barcelonassa Hipercor-tavarataloon. Se oli kotinurkillani. Ja myös muistomerkki terrori-iskussa kuolleiden muistolle, jota monta kertaa kävelyretkilläni ihmettelin. Kooltaan suuri ja jotenkin kamala.

Vävyni perheellä oli ollut aikomus mennä tavarataloon ostoksille tuona kohtalokkaana päivänä, mutta suunnitelmiin oli viime hetkillä tullut muutos! Onneksi!

Jätin jumit (tv, tietokone, puhelin) taakseni ja aloitin Leon Uris: Taisteluhuuto-kirjan. Olen kuullut, että se on paras sotakirja ikinä. Koska aloitin vasta, en osaa kommentoida sitä. Luin murrosikäisenä kaksi hänen kirjaansa: Exodus ja Mila 18. Ne järkyttivät niin paljon, etten voinut koskea hänen kirjoihinsa uudelleen kuin vasta aikuisiällä. Sitten luin toiset kaksi Harmagedon ja Kolmiyhteys. Kirjailijan tuotanto on siis tuttua, hän ei päästä lukijaa helpolla. Esikoisteoksen lukeminen on silti kutkuttavaa.

Luen samanaikaisesti hyvin omaperäistä kirjaa – Peter Høeg: Nainen ja apina. Olen aiemmin lukenut kirjan Lumen taju. Ja pidin hänen tavastaan kirjoittaa. Niin tässäkin kirjassa. Pakko vaan jatkaa eteenpäin.

*John Irvingin kirjat odottavat hyllyssäni. Täytyy tunnustaa, etten muista lukeneeni hänen kirjojaan lainkaan. Voikohan se pitää paikkansa? Mutta ei tule mieleen, vaikka kirjojen nimet ovatkin tuttuja, ainakin elokuvista. Pian tähän tulee muutos!

Miten luet mieluiten, E-laitteella vai kirjasta? Onko nämä Irvingin kirjat tuttuja?

Marja-Leena

LUE MYOS:

Lukutoukan tunnustuksia

Mistä saa luettavaa – e-kirjalinkit

Makoisa kirjamatka Intiaan