Olipa kerran hyvä tarina

*sis. mainoslinkkejä

Ja tämä kirja on. Tästä maailmanlaajuisen myyntimenestyksen saavuttaneesta kirjasta olin kuullut tietenkin, muttei se ollut lukuvuorossa ihan ensimmäisten joukossa. Kun sain äänikirjan lahjaksi, niin arastelin aloittaa. Barack Obama Unelmia isältäni.

Barack Obaman kirja on hyvä tarina

Heti johdanto-osa löi ällikällä. Odotin normaalia poliittista jurinaa, mutta siitähän kirjassa ei lainkaan ole kyse. Kyse on Barack Obamasta, hänen kasvustaan mieheksi valkoisen yksinhuoltajaäidin ja afrikkalaisen isän poikana; rodusta ja sukuperinnöstä. Uskomatonta, että kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1995. Kuinka nuori mies on pystynyt analysoimaan vaikeita asioita niin hyvin? Kirja on todellinen helmi.

Olen kuunnellut vasta vajaat viisi tuntia. Onneksi! Hyvä tarina lumoaa, eikä sen haluaisi loppuvan. Kesä on tuonut niin valtavan paljon uusia tapahtumia, että kuuntelen kirjaa iltaisin. Kummallista kyllä kirjan teksti on niin kaunista, että se rauhoittaa mielen ja kehon. Juha-Pekka Mikkolan ääni sopii hyvin kirjan tekstiin.

Kirja, jota luen samanaikaisesti on Muriel Barberyn *Siilin Eleganssi. Tämä on verraton kirja. Renèe Michel on hienon pariisilaisen kerrostalon ovenvartijarouva, joka itseasiassa on paljon sivistyneempi kuin koppavat asukkaat.

Yksi yhteinen tekijä näillä kahdella kirjalla on; turhamaisuus tai sen puute. Obama paljastaa elämänsä vailla turhamaisuutta ja kuitenkin hyvin älykkäästi ja hienostuneesti.

Siilin Eleganssi ilmaisee pariisilaistalon asukkaiden turhamaisuuden ja ennakkoluulot, joiden verhoamana he eivät näe tosiasioita.

Kesän antimista nauttien asetun uuteen kotiin Linnanaukiolle. Tavaroiden siirto varastosta ja muualta olisi ilman lähipiirin apua käynyt ylivoimaiseksi. Tämän myllerryksen keskellä, on oikein mukava rentoutua hyvien kirjojen parissa.

Lisää hyviä tarinoita

Nextorylla on tällä viikolla huikea tarjous! Koodilla *NEXTORY35 saa 35 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka tosin saavat vain uudet asiakkaat. Kiinteä kuukausimaksu takaa, että voi lukea tai kuunnella niin monta kirjaa kuukaudessa kuin haluaa.

Espanjassa ovat kirjatkin olleet karanteenissa – aina 2 viikkoa edellisen lainaajan jäljiltä. Niinpä Nextoryn tarjous houkuttaa sitäkin enemmän. Huikea *tarjous on voimassa 14.9. asti. Mutta koska en ole oikein varma, haluanko sitoutua – otan kokeilujakson ja jatkan, jos olen tyytyväinen. Reilu diili, vai mitä?

Marja-Leena

LUE MYÖS:

Mistä saa luettavaa – e-kirjalinkit

Lukutoukan tunnustukset

Mistä kirjoista kouluikäiset kiinnostuvat?