Tärppejä Nextorylta

*sis. mainoslinkkejä

*Nextorylla on ajankohtaisia kirjavinkkejä, joihin kannattaa tutustua. Romanttinen pukudraama 1800-luvun Englannissa Bridgerton: Yllättävä rakkaus on saatavana ääni- ja e-kirjana.

Aluksi olin hieman epäileväinen, että tarjolla on Jane Austin jäljitelmä. Henkilöhahmot yllättivät kuitenkin positiivisessa mielessä.

1970-luvulla syntynyt Julia Quinn kirjoittaa historiallisia, romanttisia romaaneja, jotka kaikki ovat maailmanmenestyksiä. Tunnetuin niistä on juuri tämä Bridgerton.

Beth O’Learyn *Vaihtokauppa singahti suoraan bestseller-listalle Britteinsaarilla. Hänen aiempi romaaninsa Kimppakämppä on ollut Suomessakin myyntimenestys.

Kannattaa tutustua *Nextoryn koko valikoimaan. Nextory tarjoaa suuren valikoiman ääni- ja e-kirjoja, ja kiinteällä kuukausimaksulla voit lukea ja kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluat. Löydät Nextorysta satoja tuhansia kirjoja, viimeisimmät uutuudet mukaan lukien

Neuvostoihmisen loppu | Girls Burn Brighter |

Luen juuri joululahjaksi saamaani kirjaa Svetlana Aleksijevitš *Neuvostoihmisen loppu. Nobelistin kuvaus kommunismin tuhosta. Tavalliset ihmiset kertovat, miten he elivät poliittisen järjestelmän paineessa ja sitten aatteen raunioilla. Vaikka niin paljon on kirjoitettu siitä, millaista rautaesiripun takainen elämä oli, silti kertomukset ujuttautuvat ihon alle, koska ne ovat niin henkilökohtaisia ja koskettavia.

Toivoisin, että Shobha Rao: *Girls Burn Brighter suomennettaisiin pian. Miltä feminismi näyttäytyy suurimmassa osassa maailmaa.

Lukemisen ja ulkoilemisen välissä olen yrittänyt korjata vaatekaappiani. Pari hyllyä puuttui. Bauhausissa saa sellaista palvelua, että sahaavat hyllyt määrämittaan. Oikein hyvä! Mitta ei kumminkaan ihan osunut kohdilleen, menin korjauttamaan. Hyllyn pitää olla 5 mm lyhyempi. Sahaaja katsoi minua hetken ihan hiljaa. Teki uuden laskun työstä ja antoi lyhennetyt hyllyt takaisin.

Kun tulin kotiin huomasin, ettei kaapin ovi mene kiinni, hyllyt ovat 10 mm liian leveät! Taas takaisin Myllyyn. Nyt sahuri ei katsonut enää hyvällä. Hän kiekaisi, mistä otetaan!? Sanoin, että taidat olla väsynyt. Hän tuli takaisin hyllyjen kanssa, eikä edes kirjoittanut laskua vaan sanoi: Mene! Kysyin sahaatko lasia? EN! Loistopalvelu. Pitääpä etsiä seuraavaksi lasinleikkaaja.

Marja-Leena